7.7.08

Langaton ilmainen yhteys Helsingissä

Stello valitteli, ettei löytänyt Helsingistä langatonta verkkoa.
Nykyään pitäisi löytyä.

4 kommenttia:

Stello kirjoitti...

Joo, onhan noita pisteita, mutta en ma matkoillani raahaa konetta kainalossa, vaan se pysyy yleensa siella missa majoitun, eli lahinna toivoin loytavani jonkun naapurin tms. suojaamattoman yhteyden, jota olisin voinut lainata hetkeksi. (Meilla on itsellamme suojaamaton yhteys aina paalla, eika haittaa ollenkaan jos joku naapuri tai muu sattuu sita lainaamaan - kunhan ei ala imuttaa mitaan leffoja tms.)

Imatralla paasin pari kertaa laittamaan lyhyen blogipaivityksen, mutta Helsingissa kaikilla oli visusti salasanat paalla.

KirsiMy kirjoitti...

Okei, täällä SUomessa operaattorit ovat korostaneet niitä vaaroja, mitä heidän mukaansa suojaamattomasta nettiyhteydestä voi omille tiedoille koitua. Siinä selitys, miksi kansa sitten suojaa salasanoin langattomat verkkonsa. Tietysti porukassa on myös niitä, jotka eivät vain tahdo, että naapuri hyötyy heidän maksamastaan yhteydestä.
Olen tuossa katsellut, että pari naapuria käyttää mitä ilmeisimmin samaa yhteyttä – verkon nimi kun on jotain AjaB. Itse olen harmitellut tuota suojaamattomien yhteyksien puutetta mummolassa vieraillessani. Vaasassa Netikka on tarjonnut satunnaisille kävijöille maksullisia langattomia yhteyksiä, mutta vain keskustan alueella ja lisäksi ainakin itselläni oli toissa kesänä hankaluuksia verkkoon kirjautumisessa, se hylkäsi minut, vaikka kuinka olinkin maksanut...

Stello kirjoitti...

Maaliskuisella Suomen-reissulla olin Lappeenrannassa, jossa majoituin siina keskussairaalan vierella olevassa kerrostalossa. Sinne riitti just ja just sellainen paikallinen keskustan ilmaisverkko, johon piti tosin kirjautua kerran tunnissa uudelleen. Yhteys oli aika heikko, mutta toimi kuitenkin.

KirsiMy kirjoitti...

Itse olen käytellyt joskus Hesan keskustan ilmaisia verkkopalveluita. Nykyisin tuskin juuri kannan konetta mukanani.