8.3.08

Pölynimuripussikaupan logiikkaa ihmetyttää

Mistä te muut ostatte pölynimuripussinne? Kuinka onnistutte löytämään imuriin sopivat pussit?
Kirjoitin tänään oikein muistilapun, jotta muistan, minkä tyyppinen Melissa ja minkä tyyppinen Electrolux, jotta tulisi sopivia. No, Malmilla on tarjolla pelkkiä Sini-pusseja, joiden pussit "sopivat" hyvin moneen erimerkkiseen imuriin kukin. Toisesta kaupasta löysin "sopivan" pussin Electroluxiin. (Se sopi istukkapuoleen, mutta pussi oli vetoisuudeltaan kaksinkertainen alkuperäiseen verraten.
Olisin myös kovin kiinnostunut tietämään, miten kodinkoneteollisuus hyötyy siitä, että se tekee jokaiseen imurityyppiin erilaisen pussin? Onko joku imurivalmistaja, jonka pussit sopivat sen kaikkiin imureihin? Onko edes sellaista imurikauppaa, jossa myydään pölypusseja niihin imureihin, joita kaupassa myydään? Esimerkiksi Malmin Citymarketissa oli hyllyssä samanmerkkisiä ja -tyyppisiä (tosin siis eri vuosimallia) imureita kuin meillä on, mutta merkkipusseja ei ollut tarjolla.
Onko tarkoitus, että aina ostetaan uusi imuri, kun pölypussi täyttyy, kuten on tarkoitus, että ostetaan uusi tulostin, kun mustesäiliö tyhjenee?
Olisiko joku kiltti ja kertoisi, ovatko kestopussit hyviä.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen ostanut monta pakettia pusseja samalla kun olen ostanut pölynimurin. Joskus olenkin jättänyt imurin ostamatta, jos ei ole ollut siihen sopivia pusseja. En luota myyjän sanaan, että "kyllä niitä meillä yleensä on".
Tuttavani osti kerran imurin ja vuoden kuluttua siihen ei saanut sopivia pusseja. Oli ollut kuulemma joku poistomalli.
Olen myös kuullu, että jotkut on joutuneet leikkaamaan ja muotoileen pussin suuta omaan imuriin sopivaksi kun oikeita pusseja ei ole ollut saatavana.
Pitäisi olla sääntö, että myytyyn imuriin pitää saada pusseja ainakin 10 vuotta kaupanteon jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereella on kauppa, josta saa kaikenlaisia pölypusseja ym. tilpehööriä. Ainakin minun imuriini löytyy pusseja marketistakin, mutta hoidan varmimmin asian kaupunkikierroksellani. Ostan pusseja aina pari pakkausta kerrallaan, ne riittävät pitkäksi ajaksi.

Löysin liikkeen kysymällä sitä imurini maahantuojalta.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä Tanemalta löytyy oikea pussi, myymälät sijaitsevat Sörnäisissä ja Viiskulmassa. Kotisivuilla lisää infoa:

http://www.villakoira.com/index.html

KirsiMy kirjoitti...

Anitta, joskus on muotoiltu, vaikka piti olla "sopiva" tarvikepussi. Muuten: tällä kertaa osui paremmin kuin edellisellä kerralla. Nyt pussi ehkä pysyy paikallaan siihen saakka, kunnes täyttyy :)
Obeesia, MariKoo pisti minulle meiliä eilen imuripusseista, kun ei päässyt Bloggerilla läpi. Kiitos Marille :) Hän antoi vinkin Hämeentiellä olevasta kaupasta, josta monet löytävät sopivia pusseja. Oma äitini myös on toisinaan maininnut samasta kaupasta. Itsekin ostan yleensä pari pakkausta kerrallaan, jos onnistun löytämään sopivia, mutta itselleni on tullut ongelmaksi se, että markettien tarvikepussit eivät aina ole niin sopivia kuin pitäisi eikä mistään saa aitoja :) Ehkäpä minäkin soitan maahantuojalle.
Kiitti, Maija. Tämä saattaa olla juuri se sama liike, josta MariKoo ja äitini vinkkasivat. Tutkin asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pienemmillä paikkakunnilla markkinat ovat aika hyvä paikka pölypussien hankintaan. Edellyttää kyllä isompia hankintoja kerrallaan (pari kertaa vuodessa). Vaan kaiken kaikkiaan, jos jossain oikeaa sorttia näkyy, hyökkää kiinni! Yllättävän piilossa oleva lajike tuntuu olevan.

KirsiMy kirjoitti...

Anonyymi :)

Stello kirjoitti...

Meilla on nykyisin imuri, johon ei tarvitse ostaa pusseja (dyson), vaan lapinakyvan sailion voi tyhjentaa suoraan roskikseen (ja tarvittaessa vaikka pesta vedella puhtaaksi).

KirsiMy kirjoitti...

Stello, katselin juuri tuon Dysonin mainoksia.MariKoo kertoi siitä myös.
Kaksi seikkaa estää vielä kyseisen imurin hankintaa: meillä on kaksi toimivaa imuria. Olen sillä tavoin kestävän kehityksen kannalla, etten suurin surminkaan heitä pois toimivia laitteita; maailma hukkuu muutenkin romuun (sitä pitsi: isommassa imurissamme on hyvä suodatinjärjestelmä, vaikka pusseja on vaikea saada). Toinen seikka on raha, sillä tietokoneen maksaminen alkoi alusta, kun Apple ei suostunut myöntämään, että kannettavan koneen logiikkakortti oli susi, vaan olisi maksattanut mulla itselläni 800 eukon hintaiset korjauskulut.(No, ostin vain uuden koneen, mutten missään tapauksessa enää kannettavaa, jos niiden iäksi lasketaan kaksi vuotta.)

Anonyymi kirjoitti...

Palaan vielä tähän pölypussiin.
Nettikaupoista voisi myös katsella sopivaa., Joku mainostaa lähettävänsä ilman toimituskuluja. Melissaankin löytyy. Sini-pusseja Melissaan näinkin tänään Itäkeskuksen Tarjoustalossa. Kun en tarkempaa mallia tiennyt, niin en osannut katsoa, oliko sopiva muuten.

https://www.findust.com/?cu=1&gclid=CNywh8_Wt5ICFQQbuwodtDwyLw

http://www.scandust.fi/tuotetiedosto.htm

KirsiMy kirjoitti...

Tarjoustalosta itsekin löysin molempiin imureihimme lopulta siis pussit. (Itäkeskus nyt olisi mielestäni ollut kohtuuttoman kaukana).

Silti. Protestoin. Minusta on väärin, että lähes joka ainoassa imurissa on erilainen pussi- jopa siis saman valmistajan samantyyppistemn imureiden eri vuosimalleissa. Jotain standardointia saisi alalle tulla.

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Itse tilasin pölypussit Ventafon nimisestä yrityksestä, kun kiva puhelinmyyjä minulle sieltä soitteli. Idea siellä on että yritys toimittaa aina sopivin väliajoin suoraan kotipostilaatikkoon oikeat pussit. Minulla ainakin homma toimii kun tulee lapsien takia siivoiltua niin paljon.

t. Anni Ruuska

KirsiMy kirjoitti...

Kiitos vinkistä, Anne.

Itse huomasin, että kaupassa oli myös joihinkin ihmrueihin sopivia sovittimia. Luultavasti idea on sitten sellainen, että pussi on vakio ja se pujotetaan vain erilaisiin sovittimiin imurityypistä riippuen.

Anonyymi kirjoitti...

On hieman vanha blogipostaus mihin törmäsin, mutta ajankohtainen silti varmasti koska pölypussithan tuntuvat aina olevan lopussa kun tulisi imuroida.

Pölypussit olen huomannut kätevimmäksi tilata netistä. Esimerkiksi sivustolta Pölypussit.info löytyy tietoa yrityksistä joista voit tilata pölypusseja netistä. Noiden linkkien avulla on helpompi noita pusseja lähteä etsimään oikealla imurille.