6.12.07

Valokuvatorstai: Juhlava


Suomen 90-vuotisjuhlan kunniaksi Valokuvatorstain aiheena on tänään Juhlava.
Tämä kuva on otettu kolmen täkäläisen peruskoulun yhteisestä kenraaliharjoituksesta: on tullut perinteeksi, että Helsingin ylipormestari kutsuu peruskoulujen neljäsluokkalaiset itsenäisyyspäivätanssiaisiin. Näihin tanssiaisiin valmistauudutaan huolellisesti, mekkoja ommellaan ja ostetaan, hankitaan juhlakenkiä, hiuksia käherretään... Pojat saavat Helsingissä tätä nykyä usein puvun jo neljäsluokkalaisina.

5 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Ihana kuva. Tuli mieleen mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Savisuti, sama tuli minun mieleeni, kun katselin livenä esitystä.
On sitä paitsi mukavaa, että opettavat lapsia tanssimaan jo alakoulussa.

Evinia kirjoitti...

Tanssiminen tuntuu olevan katoava taito ja kansanperinne. Hyvä että jossain aletaan opettaa tanssimista jo tuossa iässä, ehkä ne jalat löytävät paikkansa tanssiessa sitten myöhemminkin elämässä. Ihania juhlia nämä.

helanes kirjoitti...

Ennen vain yliopistoissa, sitten lukioissa, nyt myös ylä- ja ala-kouluissa.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Evinia, tosiaan Helsingissä on jo toistakymmentä vuotta ollut perinne, että ylipormestari kutsuu neljäsluokkalaiset Finlandia-talolle tanssimaan. Kiitokset perinteen alottamisesta Eva-Riitta Siitoselle :)

Niin, Helanes, ehkä lukiopojatkin paremmin uskaltautuvat jälleen vanhojentansseihin, kun ovat pienestä pitäen harjoitelleet.
Nämä näytökset tosin ovat mielestäni vähän kaksipiippuinen juttu: jännittäjät ovat kyllä tällaisessa tilanteessa kovilla.