23.11.07

Mä osasin

Eläkkeelle juuri siirtynyt ystäväni pyysi apua. Hän tahtoi digitoida puheensa ja siirtää nettiin. Emmin vähän, mutta lupauduin kuitenkin auttamaan. Itselläni on ollut vähän samansuuntainen proggis tekeillä, mutta toisenlaisin laittein. Nyt on Liisin PC:lle asennettu Audacity ja kone kiinnitetty stereoihin. Ei edes tarvinnut kauppaan lähteä. Piuhoja ja plugeja löytyi kaapintäydeltä. Siinä samalla pistettiin ulkoinen kovalevy toimintavalmiuteen ja kokeiltiin, miten ääni toistuu. Vähän epäilytti, kun tietokoneessa ei ollut line in -paikkaa, mutta mikkiliitännästä ääni sisään ja oikeesti, ainakin itselleni meni ihan täydestä.

Piti vielä kerran sitten kokeilla kotona, josko sittenkin saisin mäkkiini ääntä stereoista ja mahdollisesti siitä minidiscistä, mikä ei ole onnistunut ei sitten millään. Nyt sain omatkin piuhani järjestykseen ja ääntä vanhalta c-kasetilta mäkkiini. Viikonloppuna takuuvarmasti kokeilen siis vielä minidisciäkin, kun alkoi sujua.
Kohta alan pälpättää muutenkin kaikki postaukseni podcasteina, kun innostun. Ei vainenkaan.

2 kommenttia:

Kutuharju kirjoitti...

Sinä todella osaat! Taitava kuin mikä :) Itse en ole kokeillut kuviensiirtoa kummempaa. Ja olisi tilausta juuri tuollaisille siirroille: nauhojen digitalisointia ja videoiden siirtoa dvd:lle, puh huh. Äiti on aikoinaan haastatellut surisevalla kasettinauhurilla vanhuksia maalla..

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kutuharju, se ei loppujen lopuksi ollut paljon sen suurempi juttu tässä vaiheessa kuin piuhan liittäminen koneen ja stereoiden väliin ja Audacityn asentaminen, mikä sujui ongelmitta. Nyt menee pitkä tovi että ystävättäreni siirtää lukuisat puheensa kovalevylle (niitä saa nyt muuten edullisesti, isojakin, kun on tarkkana). Sitten pitää katsoa editointitekniikka ja muuntaa data nettiin.
Kyllä sinäkin osaat, jos asia on tärkeä, Kutuharju. Netistä löytyy ohjeita, kun hakee. Pistän tietoa asiasta jossain vaiheessa, jos vain muistan tämän laupauksen.