14.5.07

Koordinaatit selvillä


Heh heh. Ostin Rodokselta korukaupasta kompassin. Ajattelin, ettei kompassia voi rakentaa väärin, mutta tottakai sen voi rakentaa väärin. Kompassissahan on yksi neula ja pohjoisella pallonpuoliskolla se osoittaa kohti magneettista pohjoisnapaa, mutta voihan sen pohjoista tarkoittavan N-kirjaimen, jos sellainen nuoleen maalataan, panna tietenkin nuolen väärään päähän.
Tarkempi perheen kompassien tutkiminen osoittautui mielenkiintoiseksi. Kaikki neulat tosin osoittivat samaan suuntaan, mutta pitää oikeasti kyllä kotoa lähtiessä varmistaa, onko neulan punainen vai musta pää pohjoisneulan puoli. Hohhoijaa. Pitääköhän käydä ostamassa laatukompassi.

2 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Hehe. Jotenkin mulle tuli tästä äärettömän tuttu tunne. Sitä on kerran jos toisenkin ihmetelty kaikenlaisista mittareista että "onko tämä paljon vai vähän", "riittääkö tämä perille" jne. Tässä on siis probleemina kumpaa päätä viisarista pitää katsoa. =D

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tuli tosi korni olo: Rodoksen kaupunki sijaitsee saaren pohjoispäässä ja kompassin pohjoisneula osoitti suoraan vastakkaiseen suuntaan.