13.4.06

Pelialusta

Useimmat eivät etene peruspeliä pidemmälle. Moni aloittelija kuvittelee, että Nepotia on tylsää; jotkut pelkäävät pelaajaksi leimautumista. Osa pelaajista siirtyy näistä tai muista syistä muihin peleihin, osa turhautuu ja siirtyy pelaamaan pelkkää yksityistä Nepotian pankkia, joka on pelinä tylsä, mutta tuottaa säännöllisesti pelimerkkejä.
Kirjoitetut säännöt tekevät mahdolliseksi pelata valloituspeliä, jossa mainetta niittää pelaaja, joka tuo mukaan uusia pelaajia.
Kirjoittamattomien sääntöjen olemassaolon aavistaneista monet alkavat pelata aikaa: tarkoitus on säilyä pelilaudalla mahdollisimman kauan. Tämä on yksi pelin perusideoista. Moni luuleekin, että tämä on pelin varsinainen idea. On olemassa monia vielä kirjoittamattomia sääntöjä, joiden nojalla pelaaja voi täydeksi yllätyksekseen pudota laudalta.
Pelin varsinainen kiinnostavuus ja syvin tarkoitus on nimeltään valtapeli. Vaikka valtapelin olemassaoloa ei virallisissa säännöissä kerrotakaan, siihen kuitenkin viitataan kirjoitettujen sääntöjen rivien välissä. Valtapeliviittaus on kuitenkin jossain määrin obskurantti: lukija saattaa luulla, että valtapeli suuntautuu peliyhteisön ulkopuolelle. Tämä on kuitenkin hämäystä. Yhteisöllä on varjeltavanaan Suuren kalifin kultaharkkoaarre ja siksi kalifin vakanssi on valtapelin ytimessä. Kalifilla on aarrekammion avain. Valtapeliä voisi myös nimittää "Tahdon kalifiksi kalifin paikalle" -peliksi. On monia temppuja, joilla pelissä keikutetaan kalifin jakkaraa.
Valtapeli-levelille voivat päästä vain valan vannoneet miehet. Valan voi vannoa jo kirjoitettujen sääntöjen vaiheessa. Naiset eivät voi vannoa Nepotian valaa, mutta valantehneen miehen uskottu voi edetä erittäin korkealle pelissä.
Virtuaalisessa Nepotia-pelissä voi aivan hyvin valehdella sukupuolensa.

Ei kommentteja: